Sayfalar

17 Eylül 2013 Salı

Strafor ve Keçeden Yer Minderi Yapımı



Strafordan Tv Ünitesi Paneli yaptığım zaman elimde bir kaç parça strafor kalmıştı. Aklıma bir fikir gelir, kullanırım diye bir köşede saklamıştım. Nitekim evdeki yer minderleri miladını doldurunca geçen gece bu strafor parçalarından pratik bir minder yapmaya karar verdim. 

Bu minderleri sadece evde değil, kolunuzun altına alarak çimlere oturmaya, kapı önünde çekirdek çitlemeye ya da açık hava sinemasında film seyretmeye de gidebilirsiniz. Çünkü hem çok hafif, hem de çok sevimli. Strafor zaten bir ısı yalıtım malzemesi olduğu için, zemindeki soğuğu kesinlikle geçirmiyor, keçe de sıcak tutan bir malzeme. Şimdilik bir adet yaptım ama yakın zamanda bir tane daha yapacağım çünkü yapımı gerçekten çok kolay. Dikiş dikmeye gerek kalmadan bir anda bitiyor. Çocuk odaları için de çok sevimli olur diye düşünüyorum.  

5 Eylül 2013 Perşembe

Eski Tişörtlerden Sepet Yapımı



Dolabımı uzun bir süredir işgal eden ve artık giymediğim onlarca tişörtün bir kısmını temizlik bezi olarak ayırıp, geri kalanını atmaya niyetlenmişken, aklıma şöyle bir soru takıldı "Acaba bunları değerlendirmenin bir yolu var mı?". Cevap tabii ki Google'a yazılan bir "old t-shirts reuse" aramasıyla geldi. Meğer elimde nasıl bir hazine varmış da ben farkında değilmişim! Eski tişörtleri ip haline getirip yapılan paspaslar, çantalar, takılar, neler neler.. Dayanamayıp tasarım bloğumda da bununla ilgili "Eski Tişörtleri Değerlendirmek İçin Yaratıcı Fikirler" adı altında bir yazı bile yayınladım.  Bu arada da boş durmadım, kendi tasarımımı oluşturmaya başladım. Yapmak istediğim, sürekli kullandığım ve göz önünde olmasını istediğim eşyalarımı koyabileceğim bir sepetti.