Sayfalar

11 Aralık 2012 Salı

MDF Tepsiyi Boyama ve Kumaş Kaplama


Aslında oturup da bir tepsi boyaması yapmak hiç aklımda yoktu, bu biraz ihtiyaçtan oldu. Eşim koltukta otururken laptopunu kucağına alıyor ve orta sehpaya ulaşmak zor olduğu için de kül tabağını, meyve suyu bardaklarını yanına koltuğun üzerine koyuyordu, dolayısıyla bu durum da beni bir parça çileden çıkarıyordu. Sonunda bir anlaşma yaptık, "bana bir koltuk sehpası al ben de bir daha koltuğa bir şey koymayayım" dedi. 

Evde zaten yeterince sehpa var bu yüzden bunu hiç düşünmedim bile. Onun yerine gidip bir hobi marketten 6,5 TL.ye mdf tepsi aldım. Bir kaç yıl önce desenini beğenip de aldığım ama sonradan modelini beğenmediğim için hiç giymediğim bir eteğim vardı. Evdeki boyalardan ona uygun olan renkleri seçtim. Ortaya bu tepsi çıktı! 

7 Aralık 2012 Cuma

MDF Üzeri Renkli Şerit Boyama


Bir süredir fırsat buldukça evde hummalı bir mdf (duralit) plaka boyama çalışması içindeyim. 3 tanesi bitti, geriye kaldı 1 tane. Peki bu plakaları neden mi boyuyorum, yeni projeme ön hazırlık için tabii ki :) Aslında başlayınca ön hazırlığı ve kuruma süresi dahil bir tanesi bir kaç saatte boyanıyor. Ama benim vaktim çok kısıtlı, ancak akşamları boş bir vakit yaratabilirsem başına oturabiliyorum.

Bu yazıyı hazırlamamın sebebi ise, bu boyama şeklinin çok farklı amaçlarla uygulama olanağının olması. Benimki sadece fikir vermek amaçlı. Ben mdf'nin kendi dokusunu sevdiğim için fonu çıplak bıraktım. Siz fonu beyaz ya da bej renge boyayarak, mdf kutularınızı, kalemliklerinizi renkli şeritlerle sevimli bir hale getirebilirsiniz.